Voorleesdagen

We zitten middenin de voorleesdagen. Eerder probeerden we dan "bekende" gasten te strikken om voor te lezen. Dat werd nu door de coronaregels wat lastig.

 Om toch aandacht te geven aan deze dagen is het zorgteam, maar ook de directie in de groepen 1 t/m 5/6 geweest. Dit was voor zowel onszelf als de leerlingen erg leuk!

Over ‘Maar eerst ving ik een monster’

Iedere ouder herkent het: snel even instoppen, oké dan nog even een verhaaltje, maar kort… en dan begint het. Dit prentenboek is niet alleen om voor te lezen. Ook als samenleesboek is het een feest: het samenspel tussen de gehaaste volwassene en het kind dat hem of haar uitlokt nog verder te vertellen, zal veel vrolijkheid opleveren. Tjibbe Veldkamp schreef een verhaal dat nooit uit is, met geweldige illustraties van Kees de Boer. Een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen: het ideale boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden.

Wil je zelf een monster vangen tijdens de nationale voorleesdagen? Je kunt ze vinden op de jeugdafdeling in de bibliotheek. Vraag aan één van de medewerkers om de speurtochtopdracht en ontvang een leuke prijs.

Ontdek de boeken van de prentenboeken top 10 tijdens de voorleesfeestjes. Kruip lekker op schoot en luister naar de mooie verhalen. Na het voorlezen doen we nog een leuke opdracht.

Heeft u een vraag?

Kies hieronder hoe u het liefst contact met ons opneemt.
X
X